Fiecare tip de lentila GUNNAR are o utilizare și o denumire specificeFACTORUL DE PROTECTIE ÎMPOTRIVA LUMINII ALBASTRE (BLUE LIGHT PROTECTION FACTOR - BLPF ™)

Factorul de protectie împotriva luminii albastre este o scala care masoara și califica nivelul de protectie a ochilor furnizat de lentile impotriva luminii albastre de înalta energie (HEV Blue light) și ultraviolete (UV). Scara BLPF cuprinde valori de la 0 pana la 100, valori ce corespund direct proportional cantitatii de lumina albastra blocata - cu cat este mai mare valoarea, cu atat mai bine. Scala BLPF se refera la protectia ochiului oferita de lentile, asa cum factorul de protectie solara (Sun Protection Factor - SPF) se refera la protectia oferita de creme pielii noastre impotriva radiatiilor solare.

O scala pentru masurarea si clasificarea nivelului de protectie oculara impotriva luminii albastre și a luminii ultraviolete. Purtarea unor ochelari cu lentile cu factor BLPF 65 înseamna ca lentila blocheaza cel putin 65% din lumina albastra (de la 380 la 450nm) și 99% din lumina ultravioleta (UV).AMBER - BLPF 65, BLOCHEAZA 65% DIN LUMINA ALBASTRA

Lentilele AMBER ofera cea mai buna protectie impotriva luminii albastre, cel mai bun contrast si cele mai bune performante vizuale, reducand, in acelasi timp, reflexiile. Lentilele AMBER capteaza 65% din lumina albastra intensa daunatoare și 100% din razele ultraviolete (UV).

LIQUET – BLPF 35, BLOCHEAZA 35% DIN LUMINA ALBASTRA

Lentilele LIQUET reprezinta solutia intermediara pentru cei care au nevoie de un spectru echilibrat de culori, dar si de o protectie rezonabila impotriva luminii artificiale albastre. Lentilele LIQUET blocheaza 35% din lumina albastra artificiala, fiind aproape lipsite de nuanta, astfel încat creativitatea dvs. nu va fi inhibata, iar ochii dvs. se vor simti, în același timp, mult mai relaxati.

CRYSTALLINE - BLPF 10, BLOCHEAZA 10% DIN LUMINA ALBASTRA

Lentilele CRYSTALLINE sunt concepute special pentru designeri grafici, editori de materiale foto/video si artistii vizuali in general, care au nevoie de un spectru echilibrat de culori. Daca profesia sau pasiunea dvs. va impune sa lucrati in „true colours”, atunci aceasta este optiunea pentru dvs. Lentilele CRYSTALLINE filtreaza 10% din lumina albastra de înalta energie (HEV).

OUTDOOR - BLPF 90, BLOCHEAZA 90% DIN LUMINA ALBASTRA

Lentilele OUTDOOR sunt nepolarizate si vor imbunatati experienta dumneavoastra cu ecranele digitale atunci cand va petreceti timp in aer liber, la lumina naturala. Cand sunteti afara si va confruntati cu razele ultraviolete intense ale soarelui, lentilele OUTDOOR va sunt de ajutor pentru ca filtreaza toate radiatiile daunatoare ale razelor de lumina de tipul UVA și UVB și sunt concepute pentru a va îmbunatati ritmul circadian prin valorificarea beneficiilor luminii albastre cu lungime de unda mare.Lumina albastra, care face parte din spectrul luminii vizibile, patrunde mai profund în ochi și efectul cumulat în timp al acesteia poate provoca leziuni ale retinei, cataracta, poate întrerupe productia de melatonina, fiind implicata și in dezvoltarea degenerescentei maculare asociate varstei (AMD).

Purtarea unor lentile cu o valoare BLPF de 65 înseamna ca acestea blocheaza cel putin 65% din lumina albastra (cu lungimi de unda cuprinse între 380nm la 450nm) și 99% din lumina ultravioleta (UV).


variantele de lentile

NOUA LENTILA WORK-PLAY:

Lentila GUNNAR WORK-PLAY™ este o lentila cu scop dublu, proiectata pentru protectia împotriva luminii albastre la interior, în timp ce functionati în stilul de viata digital dar și pentru protectia la exterior, în aer liber, împotriva radiatiilor UV și a razelor solare. În doar 45 de secunde, lentila WORK-PLAY se transforma din nuanta chihlimbarului translucid (AMBER), cu un factor de transmisie a luminii vizibile (Visible Light Transmission - VLT) de 83% și un factor de protectie împotriva luminii albastre (BLPF) de 65, într-o lentila de ochelari de soare cu un factor de transmisie a luminii vizibile de 26% și un BLPF de 90%.

variantele de lentile gunnars