tehnologia gunnars

PROBLEMA: OBOSEALA OCULARA CAUZATĂ DE CALCULATOR SI ALTE DISPOZITIVE ELECTRONICE

OCHII SUNT SUPRASOLICITATI DE LUMINA ALBASTRA EMISA DE ECRANELE ELECTRONICE

TRAIM IN ERA GENERATIEI DIGITALE

Generatia digitala, conectata vizual la calculatoare, tablete, telefoane si console de jocuri, este “captiva” ore intregi intr-un mediu de lumina albastră artificiala (HEV - High-Energy Visible Light) ce poate scurtcircuita functionarea normala a organismului: ochii, gatul si spatele, ciclurile circadiene, nivelul serotoninei si starea generala de sanatate sunt afectate. Sindromul privitului la calculator (CVS - Computer Vision Syndrome) este o problema din ce în ce mai des intalnita. Conform unui sondaj realizat de The Vision Council in octombrie 2013 in Statele Unite, aproximativ 70% dintre adultii americani sufera de oboseala oculara cauzata de utilizarea prelungita a dispozitivelor electronice. Expunerea cumulata la lumina artificiala poate contribui la aparitia unor probleme de vedere cum ar fi cataracta sau degenerescenta maculara senila.

70%

The Vision Council: aproximativ 70% dintre adulții americani suferă de oboseala oculara cauzată de utilizarea prelungită a dispozitivelor electronice.

DURERI DE CAP

USCACIUNE A OCHILOR

VEDERE INCETOSATA

OBOSEALA OCULARA

 

SOLUTIA: LENTILELE INOVATOARE GUNNAR

GUNNAR ESTE MARCA INREGISTRATA DE OCHELARI PENTRU COMPUTER RECOMANDATA PENTRU PROTEJAREA ȘI IMBUNATATIREA VEDERII

 

TENOLOGIA INOVATOARE A LENTILELOR GUNNAR

GUNNAR ofera o gama de ochelari pentru computer ce protejeaza si imbunatatesc vederea, ameliorand toate problemele asociate cu oboseala oculara. GUNNAR a creat o lentila dintr-un material inovator ce elimină distorsiunile, este foarte ușor și ergonomic, calități greu de găsit la lentilele realizate din materiale de calitate inferioara. Lentilele GUNNARS conferă claritate prin reducerea oboselii muschilor oculari si incadreaza fata utilizatorului in asa fel incat este diminuata problema uscaciunii ochilor. In plus, culoarea si filtrele aplicate lentilei blocheaza lumina albastra artificiala, razele UV și atenueaza efectul de reflexie, protejand vederea. Rezultatul – claritate si performanța ce raspund nevoilor generatiei digitale. Pentru persoanele care poartă ochelari de vedere, există varianta ochelarilor Rx realizați pe comandă pe bază de rețetă.

 

DESIGN

Lentilele sunt curbate pentru a limita curentii de aer din jurul ochilor, crescand astfel nivelul umiditatii si prevenind iritarea ochilor. De asemenea, designul lentilelor crește claritatea și diminuează oboseala oculară.DATELE: Lentilele sunt curbate pentru a limita curentii de aer din jurul ochilor, crescand astfel nivelul umiditatii si prevenind iritarea ochilor. De asemenea, designul lentilelor crește claritatea și diminuează oboseala oculară. BENEFICIILE: Uscaciunea ochilor poate cauza iritatii si afecta functia vizuala normala. Ochelarii GUNNAR sporesc lubrifierea ochilor si diminueaza oboseala oculara, rezultatul fiind ochi mai odihniti, protejati, care functioneaza mai bine.

 

MATERIAL

Materialul lentilelor GUNNAR elimina distorsiunile cauzate de impuritatile ce se gasesc in materialele de calitate inferioara, oferind cea mai clara imagine posibila. Materialul ultrausor si in acelasi timp rezistent isi va pastra calitatile in timp.DATELE: Materialele folosite in mod obisnuit pentru a fabrica lentile de protectie fac rabat in ceea ce priveste claritatea, echilibrarea culorii, rezistența in timp sau la socuri. Lentilele GUNNAR ofera rezistenta, cel mai inalt grad de claritate si control al culorii. De asemenea, lentilele GUNNAR reușesc performanța de a gestiona eficient filtrele de culoare și filtrele cu bandă de frecventa fara a genera efecte de refractie dubla sau aberatii optice marginale, așa cum se intampla cu alte materiale. Materialul lentilelor este extrem de rezistent, nu se deformeaza si nu se degradeaza in timp prin utilizare repetata. BENEFICIILE: Lentilele GUNNAR ofera claritate, sunt ultra usoare si ergonomice: • Densitate si greutate scazute • Rata inalta de transmitere a luminii ce confera claritate • Valoare ABBE ridicata ce indica aberatii cromatice minime ale lentilei • Indexul de refractie de valoare medie (1.51) permite crearea unor lentile mai subtiri decat cele fabricate din CR39

 

FILTRE DE CULOARE

Filtrele de culoare ale lentilelor GUNNAR filtreaza lumina albastra si blocheaza razele UV pentru a spori contrastul si a proteja ochii. Spectrul astfel filtrat imită lumina naturala, minimizând stresul ocular. DATELE: Lumina artificiala emisa de ecranele calculatoarelor si de neoane este formata din benzi inguste de lumina cu energie inalta, spre deosebire de spectrul complet, echilibrat pe care il prefera ochiul uman. Modificarea culorilor sau a intensitatii luminii ecranului dumneavoastra nu modifică natura luminii emise. Nuantele aplicate lentilelor GUNNAR filtreaza si echilibreaza spectrul transmis, reducand lumina vizibila cu energie inalta [HEV] si incălzind perspectiva vizuala generala. Odata lumina albastra redusa, anumite parti senzitive ale ochiului sunt activate, percepand imagini cu un contrast sporit. Filtrarea luminii albastre emise de un ecran backlit reduce timpul de recuperare oculara si protejeaza ochii. BENEFICIILE: Nuantele folosite de GUNNAR filtreaza lumina artificiala albastra pentru a imbunatati fiziologia ochilor, sporind contrastul imaginilor percepute si regland spectrul cromatic pentru o mai mare eficienta vizuala. VARIANTE: Lentilele semnătură produse de GUNNAR, in nuanta Ambra, oferă cel mai bun contrast și cea mai bună performanță vizuală, în timp ce minimizează reflexiile și dezechilibrele cromatice ale spectrului de lumină. Lentilele Cristalin sunt special create pentru graphic designers, editori foto/video si artisti vizuali care au nevoie sa lucreze in “true colour”. Daca profesia dumneavoastra presupune percepția fidela a culorilor, atunci aceste lentile sunt opțiunea ideala. Lentilele Outdoor pentru ochelari de soare cu filtru UV400, confera un confort sporit actunci cand folosim dispozitive digitale in conditii de lumina naturala puternica.

 

INVELISURILE PROTECTOARE

Invelisurile protectoare ale lentilelor GUNNAR au un puternic efect anti-reflex, eliminand stresul vizual. Stratul exterior conferă rezistenta si protejeaza impotriva zgarieturilor. DATELE: Straturile protectoare ale lentilelor GUNNAR au proprietati anti-reflex, iar fara aceste reflexii ce distrag privirea, ochii pot focaliza mai eficient. Unele lentile au proprietati anti-reflex în partea frontală, in timp ce proprii nostri ochi pot reflecta lumina pe interiorul lentilei. GUNNAR folosește un strat anti-reflex pe ambele fețe ale lentilei pentru o vedere clară. Stratul extern dur confera rezistenta lentilelor GUNNAR. Spre deosebire de acestea, lentilele de calitate inferioară se degradeaza in timp datorita acumulării de impuritati si abraziunii. Stratul exterior, protector, al lentilelor GUNNAR rezista la zgarieturi si isi pastreaza calitatile optice in timp. Lentilele sunt, de asemenea, tratate suplimentar impotriva depunerilor de grasime, fiind usor de curatat. BENEFICIILE: Lentilele reduc sursele externe de lumina ce pot distrage privirea si minimizeaza efortul pe care ochii trebuie sa il depuna pentru a se putea concentra asupra unei sarcini. Straturile protectoare GUNNAR optimizeaza mediul, eliminand “zgomotul” vizual. Stratul exterior asigura rezistenta si performanta in timp.

DE CE SA ALEGI GUNNAR?

REDUC OBOSEALA OCULARA PRODUSA DE ECRANELE DIGITALE

Oboseala, uscaciune a ochilor, dureri de cap – toate sunt simptome resimtite cand petrecem prea mult timp in fata ecranelor digitale. Lentilele GUNNAR au o putere dioptrica suplimentara care diminueaza oboseala oculara.

IMBUNATATESC CONFORTUL VIZUAL

Omniprezența luminii artificiale albastre oboseste ochii, insa lentilele GUNNAR blochează lumina albastră si reflexiile pentru ca ochii sa se poata relaxa, pentru a va putea concentra mai mult, lucra mai eficient si mai confortabil.

PROTEJEAZA OCHII

Priviți în jur. Probabil lucrati intr-o incapere iluminată cu neoane, ventilata artificial, in fata unui ecran digital. Tehnologia GUNNAR reduce reflexiile emise de sursele de lumina artificiala si previne uscaciunea ochilor.

 

CE STIL VI SE POTRIVESTE?

GUNNAR ofera o gama larga de rame si lentile care sa raspunda necesitatilor stilului dumneavoastra de viata. Stilul COMPUTER este ideal pentru utilizarea normala a computerului, tabletei, telefonului mobil sau consolei pentru jocuri. Stilul GAMING se caracterizeaza printr-un design aplatizat al bratelor in dreptul tamplelor pentru a fi compatibile cu orice model de casti pentru jocuri. Nuanța Amber este indicată tuturor utilizatorilor pentru ca filtrează cel mai eficient lumina albastra, iar stilul CRISTALIN este creat special pentru designeri si artisti vizuali ce trebuie sa perceapă fidel culorile. Ochelarii de soare nepolarizați OUTDOOR sunt excelenti pentru oricine utilizează dispozitive digitale in lumina naturala, in plin soare, având în vedere faptul ca polarizarea lentilelor face ecranele digitale greu de citit din anumite unghiuri.