media

Ochelarii de protectie pentru calculator si ochelarii de gaming Gunnar au mai multe variante de lentile. Explicam mai jos diferentele dintre acestea ce rezulta din scopul utilizarii sau din factorul de protectie impotriva luminii albastre (BLPF).

Lentilele patentate Gunnar (US Patented Lens #9417460)

Lentila Amber:

Este cea mai cunoscuta si vanduta lentila Gunnar. Acesta ofera un factor optim de protectie impotriva luminii albastre (BLPF), de pana la 65%. Nuanta ambra (galben) a lentilei ofera un contrast foarte bun, dar si o buna performanta vizuala. Pe langa lumina albastra, lentila Ambra filtreaza si razele UV in proportie de 100%.

Acesta tip de lentila prezinta un “focus power” (putere dioptrica), de +0.2, care imbunatateste vederea la distanta mica. Acesta putere dioptrica nu este una daunatoare pentru ochi, acest aspect fiind confirmat si de numerosi doctori specialisti.

Lentila Natural:

Lentila tip Natural este “sora geamana” a lentilei Ambra, avad aceeasi culoare, dar cu o mica diferenta: lentila Natural nu are putere dioptrica, in rest, protectia impotriva luminii albastre ramane aceeasi, de pana la 65%, precum si cea impotriva razelor UV (100%).

Aceasta lentila a fost lansata impreuna cu gama de ochelari de protectie pentru calculator destinati copiilor, insa ea este prezenta acum si in cazul unor modele destinate adultilor care doresc o solutie si pentru ecranele digitale aflate la o distanta mai mare de 1m, cum este televizorul.

Lentila Clear

Lentila Clear a fost creata pentru persoanele care lucreaza in true-color (grafica, design etc.) si care au nevoie de un spectru echilibrat de culori. Asadar, lentila Clear este una aproape transparenta, fara nicio tenta de culoare.

Protectia oferita de lentila Clear impotriva luminii albastre este de 35%. Chiar si asa, cu aceasta lentila  din portofoliu Gunnar ochii tai vor beneficia de relaxarea de care au nevoie atunci cand lucrezi la calculator sau privesti un ecran digital.

Lentila Amber Max

Lentila Amber Max este cea care ofera cel mai mare grad de protectie impotriva luminii albastre, 98% BLPF. Acesta este dedicata persoanelor care prezinta sensibilitate acuta a ochilor, dar si persoanelor care lucreaza cu precadere noaptea si doresc sa isi mentina un ritm natural al somnului prin pastrarea nivelului normal secretat de melatonina

Nuanta lentilei este una mult mai pronuntata fata de lentila clasica Amber.

Lentila Outdoor / Sun

Lentilele Outdoor sau Sun, sunt unele nepolarizate si sunt destinate persoanelor care utilizeaza ecranele digitale la lumina naturala, in aer liber. Ultravioletele puternice emise de soare (UVA si UVB) sunt filtrate cu ajutorul acestei lentile.

Lentile cu dioptrii

In portofoliul Gunnar exista ochelari de protectie pentru calculator cu dioptrii+, (de citit, de apropiere) dar si modele de ochelari cu dioptrii personalizate, realizati doar pe comanda, in baza unei prescriptii medicale.

  • Ochelarii de protectie cu dioptrii+ pot fi gasiti in variante de dioptrii care pornesc de la +1.00, pana la +3.00, cu variatii de +0.25 intre ele.
  • Ochelarii de calculator realizati pe baza unei prescriptii medicale, se vor realiza special pentru tine in US, insa avem nevoie de o prescriptie din partea doctorului tau oftalmolog, prin care sa reiasa dioptriile de care ai nevoie.

Structura lentilelor Gunnar

Un aspect important pe care il intalnim la toate lentilele Gunnar este dat de invelisul acestora. Exista doua straturi anti-reflex, cate unul pe fiecare parte a lentilei, care minimizeaza reflexiile periferice si efectul de orbire, imbunatatind astfel claritatea vizuala.

Mai mult decat atat, stratul extern al lentilelor este unul rezistent la zgarieturi, ce ofera o durabilitate mare a ochelarilor.

 

  • Dec 23, 2021
  • Comentarii: 0