media

Industria gaming-ului se afla intr-o continua expansiune la nivel international. Romania se regaseste si ea printre tarile in care exista pasionati de gaming, care s-au remarcat la diverse concursuri locale sau internationale.

Performanta in gaming se face doar prin antrenament, tradus prin ore in sir petrecute in fata calculatorului, jucand. Dar acest lucru se poate dovedi unul nesanatos pentru ochi, mai ales pe termen lung, pentru ca orice ecran digital emite lumina albastra, daunatoare pentru ochi. In timp, ea poate degrada retina si cauza afectiuni ale ochilor.

Cum te ajuta ochelarii de gaming

Modelele de ochelari de gaming sunt conceputi special pentru a bloca lumina albastra emisa de orice tip de ecran digital (telefon, laptop, monitor, tableta, tv, etc.). In acest fel, senzatiile de uscare si iritare a ochilor, micile dureri de cap sau slaba focalizare, vor disparea, iar experienta de gaming va fi una mult mai buna.

Ochelarii de gaming vs ochelarii de protectie pentru calculator

Cel mai important aspect care diferentiaza ochelarii de gaming de cei clasici de protectie pentru calculator, este dat de forma ramei acestora. Rama ochelarilor de gaming este una compatibila cu purtarea castilor audio, bratele fiind aplatizate, iar designul ramie este unul ce urmeaza indeaproape forma fetei.

Greutatea ochelarilor de gaming este una mult mai mica fata de cea a ochelarilor pentru calculator. Exista modele de ochelari de gaming cu o greutate de doar 23 de grame, aspect care ajuta in acomodarea mult mai rapida cu purtarea ochelarilor, precum si in confortul resimtit in timpul sesiunilor lungi de joc.

Forma lentilei in cazul ochelarilor de gaming este una care acopera extremitatile, aspect foarte important, cunoscut fiind faptul ca gamerii utilizeaza monitoare cu o diagonala mare. In acest fel, ochii vor fi mereu protejati, chiar daca lumina albastra este difuzata din lateral.

Top 3 cele mai vandute modele de ochelari de gaming Gunnar

 1. Ochelarii de gaming Vayper Onyx

  Acesta este cel mai apreciat model de ochelari de gaming Gunnar. Sunt extrem de usori, cantarind doar 23 de grame. Bratele ochelarilor Vayper Onyx sunt ultra-subtiri si reusesc sa urmareasca foarte bine forma fetei. Rezistenta este una ridicata, componentele lui fiind realizate din otel inoxidabil, cu un continut redus de carbon, si polimer de injectie. Lentilele sunt de tip Ambra, ce ofera o protectie de 65% impotriva luminii albastre.

 2. Ochelarii de gaming Razer FPS

  Razer este un brand cu o notorietate mare in industria de gaming. Acestia au realizat impreuna cu Gunnar o pereche de ochelari de gaming foarte reusita. Design-ul este unul modern, realizat in culorile traditionale Razer, cu pernute din silicon ajustabile pentru nas si cu o rama din otel inoxidabil, rezistenta, a carei brate sunt realizate din cauciuc termoplastic, ce fac confortabila purtarea castilor. La fel ca in cazul modelului Vyper, lentilele sunt de tip Ambra si blocheaza 65% din lumina albastra emisa de ecranele digitale.

 3. Ochelarii de gaming Torpedo Onyx

  Torpedo este un model de elita din categoria de gaming. Acestia sunt creati pentru a imbunatati concentrarea si rezistenta vizuala, sporind performanta. Rama are un design sport, ce urmeaza armonios forma fetei, oferind o vedere panoramica. Bratele sunt unele subtiri, ce permit purtarea confortabila a castilor. Puntea nazala a ochelarilor Torpedo este una texturata, ce ofera un plus de stabilitate.
 • Jan 31, 2022
 • Comentarii: 0