ACEST WEBSITE FOLOSESTE COOKIES! NAVIGAND IN CONTINUARE, ITI EXPRIMI ACORDUL PENTRU FOLOSIREA ACESTORA. Vezi Politica Cookies!

media

Sanatatea generala, dar si sanatatea ochilor trebuie sa fie mereu luate in serios. In ultima perioada, tot mai multi dintre noi am devenit constienti de pericolul expunerii indelungate la lumina albastra emisa de ecranele digitale de unde rezulta importanta purtarii ochelarilor de protectie pentru calculator.

Fie ca este vorba de ecranul telefonului, tabletei, laptopului sau televizorului, toate acestea emit lumina albastra. Aceasta are o lungime scurta de unda, care afecteaza in mod direct retina. Oboseala oculara, uscarea ochilor, durerea de cap sau incetosarea privirii sunt doar cateva din simptomele asociate expunerii prelungite la lumina albastra.

Aceasta problema nu este una cu care se confrunta doar adultii, copii sunt mult mai expusi deoarece ochii acestora sunt sensibili.

Ochelarii de protectie pentru copii

Daca noi alegem sa purtam ochelari de protectie pentru calculator, cum ramane cu copii ? Este indicat ca acestia sa poarte ochelari de protectie pentru copii, atunci cand utilizeaza telefonului, tableta sau laptopul. Nu este simplu sa ii convingem sa faca acest lucru, insa este important pentru sanatatea lor.

Cel mai frecvent,ochelarii de protectie pentru calculator sunt destinati adultilor, insa Gunnar a realizat o gama de ochelari de protectie calculator pentru copii si adolescenti, oferind acelasi set de beneficii ca si in cazul ochelarilor pentru adulti.

Printre cele mai importante caracteristici ale ochelarilor de protectie pentru copii se numara:

-          Suprafata curbata a lentilelor patentate Gunnar, care ajuta la prevenirea uscarii ochilor;

-          Protectia impotriva luminii albastre (65% BLFP);

-          Un invelis al lentilei care minimizeaza reflexiile de la ecrane;

-          Un invelis al lentilei care protejeaza lentila de pete si zgarieturi.

Modele de ochelari de protectie copii Gunnar

CRUZ este primul model de ochelari de protectie pentru calculator destinat copiilor si adolescentilor lansat de Gunnar. Gama Cruz contine 3 modele in functie de varsta: 4-8 ani, 8-12 ani si adolescent peste 12 ani, iar pentru fiecare segment de varsta exista disponibile mai multe culori.

RUSH este o alta gama de ochelari de protectie calculator pentru copii. La fel ca si in cazul modelului precedent, Cruz, ochelarii din gama Rush sunt disponibili in cele 3 segmente de varsta, precum si in diverse culori.

RAZER MOBA – este unul dintre cele mai apreciate modele de ochelari de protectie PC, destinat doar adolescentilor. Acestia sunt niste ochelari inclusi in categoria de gaming. Rama lor este una flexibila, realizata din otel inoxidabil, care urmareste indeaproape forma fetei, fiind compatibili cu purtarea castilor.

In curand alte doua modele vor fi disponibile pentru copii si adolescenti: ESL Blade Lite si Razer FPS Mini

Lentila pe care o intalnim la toate modelele de ochelari de protectie pentru calculator copii sau adolescent este denumita “Amber Natural” si nu are dioptrii. Aceasta este proiectata atat pentru interior, prin protectia impotriva luminii albastre, cat si pentru exterior, prin protectia impotriva luminii UV.

Ochelarii din gama CRUZ si RUSH, vin intr-un pachet complet, care contine o carcasa, un saculet de protectie din microfibra si o laveta pentru curatare din microfibra.

Ca parinte, este perfect normal sa apara ingrijorarea cu privire la sanatatea ochilor copilului tau. Cum inevitabil ei ajung sa foloseasca televizorul, telefonul sau tableta. Daca le poti proteja vederea, de ce nu ai face-o ? Nu doar ca copilul tau va arata super cool, ci va avea si ochii protejati.

  • Nov 04, 2021
  • Comentarii: 0